Jdi na obsah Jdi na menu

Dršťková polévka z hlívy

1,25 l vody, 300g hlívy, 2 cibule, 3 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, 1 lžička sladké papriky, majoránka, mletý pepř, sůl

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme opláchnutou a na kostky nakrájenou hlívu, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme do měkka. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mletou papriku, zalijeme ji zbylou studenou vodou, dobře rozmícháme a nalijeme do polévky. Přidáme rozdrobenou masoxovou kostku a polévku ještě za stálého míchání povaříme. Pak ji dochutíme pepřem a zcela na závěr do polévky vmícháme jemně utřený česnek a majoránku. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Zpět