Jdi na obsah Jdi na menu

KONTAKTY

 

Co budeme vědět, to zodpovíme a co nebudeme vědět, to pro Vás rádi zjistíme : )

Obrazek

 
 

 

Jiří a Monika Pasekovi Žampionárna Doly

Doly (bývalý kravín)
538 54 Luže

469671233, 603961259

pasekovi@tiscali.cz

Jiří a Monika Pasekovi

Doly u Luže, p. Luže  538 54

Tel.: 469 671 233

Mob.: 603 961 259,

 pasekovi@tiscali.cz

 www.pasekovi.estranky.cz

Pokud se nás chcete na něco přímo zeptat, nebo si chcete objednat zboží, využijte prosím tento kontaktní formulář:

;
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva Michálková - pozdrav

17. 2. 2010 15:57

Dobrý den,
náhodou, při hledání různých odkazů na hlívu ústřičnou, jsem narazila na Vaše stránky. A nemůžu Vám nenapsat, že tak hezkých "lidských" a milých (nekomerčních) stránek tady moc není. Opravdu skládám poklonu a přeju moc štěstí Vaší rodině.

Jiří Paseka ŽAMPIONÁRNA - Doly - Odpověď - jak pěstovat hlívu v panelaku

1. 12. 2009 20:15

Dobrý den,
omlouvám se za opožděnou odpověď.
V paneláku je možno hlívu pěstovat v akváriu ne pod jakýmsi mini folijákem, aby bylo dosaženo požadované vlhkosti vzduchu a dostatku denního světla. Můžete se podívat na oblíbený odkaz vlevo "Léčivé houby a jejich pěstování"
Přeji všem krásný a úspěšný den.

Dagmar - poštovné

1. 12. 2009 15:07

Dobrý den,
chci se zeptat na cenu poštovného při odběru hlívy v prášku. Popřípadě substrátu a sadby hlívy.Děkuji

ŽAMPIONÁRNA -Doly Monika Paseková - Odpověď - Dotaz

16. 11. 2009 8:18

Dobrý den,
podle toho co píšete to vypadá na nedostatečnou vzdušnou vlhkost.
Přeji krásný a úspěšný den. Paseková

Petula - Dotaz

15. 11. 2009 21:04

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na příčinu neúspěchu pěstování hlívy: začala plodit, sklizeň byla cca 0,5 kg a nově nasazené plodnice zaschly.

kopecky - jak pěstovat hlívu v panelaku

3. 11. 2009 17:41

Dobry den,prosim o radu jak pěstovat hlívu v panelaku...chtěly bychom si koupit kostku ale nevíme jestli nám to poroste...předem děkuji

ŽAMPIONÁRNA -Doly Monika Paseková - odpověď - Jde hliva ustřičná zavařovat?

11. 10. 2009 13:20

Dobrý den,
nejrozšířenějším způsobem uchování hub je sušení, nebo zmraženípředem podušených hub.
Lze připravovat i speciální směsi hub, které se pak zavařují, na trhu je k sehnání několik kuchařek na úpravu hub.
Přeji krásný a úspěšný den. Paseková Monika

ŽAMPIONÁRNA -Doly Monika Paseková - odpověď - správné čištění hlívy

11. 10. 2009 13:15

Dobrý den,
hlívu i žampiony se doporučuje pouze otřít, v nejnutnějším případě je rychle oprat ve vodě, bez dlouhého máčení, poté je dobré je umístit na papírovou utěrku a nechat oschnout.
Pokud jsou houby čerstvé není třeba je loupat.
Přeji krásný a úspěšný den. Paseková Monika

ŽAMPIONÁRNA -Doly Monika Paseková - odpověď - sušená hlíva

11. 10. 2009 13:06

Dobrý den,
sušená hlíva vhodná na přidávání nejen do bábovky se dělá tak, že se čerstvé plodnice hlívy usuší a poté se rozmixují v mixéru, bohužel běžně se na trhu nesežene. Buď si jí lidé připravují sami, nebo ji pro Vás můžeme připravit my (na objednávku). Mějte ovšem na paměti, že se houby při sušení hodně sesychají, takže na 1 Kg sušené hlívy je třeba nakrájet a usušit 14 Kg čerstvých plodnic, k tomu je třeba připočítat náklady na elektřinu a čas strávený přípravou. Nic méně si myslím, že je takto připravená podstatně účinnější, než přípravky z ní vyrábené a obsahující další přidané látky.
Přeji krásný a úspěšný den. Paseková Monika

ŽAMPIONÁRNA -Doly Monika Paseková - odpověď - žampionový substrát

11. 10. 2009 12:53

Dobrý den,
aktuální cena žampionového substrátu je 110,-Kč za kostku o váze 8 -9 Kg.
Přeji krásný a úspěšný den. Paseková Monika

(kateřina Váňová, 24. 09. 2009 21:35) - žampionový substrát

11. 10. 2009 12:48


Dobrý den,
kolik prosím v současné době stojí 1 pytel žamp. substrátu? obsah pytle? dekuji

K. Váňová

Panenková - sušená hlíva

27. 9. 2009 11:52

prosím, kde se ptát a koupit sušenou hlívu jako koře-ní do bábovky, jak uvádíte v soutěžním receptu? Nebo lze ho nějak doma připravit? Jsem z menšího města, na dotaz zda něco takového existuje, se na mne dost divně dívali. Hlíva ústřičná-léčivo v lékárně, je ve větším balení (pokud vím z propagace) ale balení je velmi drahé. Děkuji za radu.

Drahoslava Bínová - správné čištění hlívy

22. 9. 2009 12:09

Prosím Vás chtěla bych se zeptat jak správně očistit hlívu, zda je nutné loupat klobouky. Děkuji
Drahuše

Pavla - Jde hliva ustřičná zavařovat?

3. 8. 2009 13:13

Dobrý den, chtěla sem se zeptat jak je možné ještě jinak zpracovat hlívu než ihned, jestli je možné ji nějakým způsobem zavařit. Jestli vůbec je vhodná k zavařování, nebo spíše k sušení. Případně by mě zajímal recept na zavaření hlív. Děkuji moc.

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Odpověď na dotaz

14. 6. 2009 14:19

Dobrý den,
rady do začátku jsou jistě užitečné a určitě je u nás můžete získat. Lepe je však jednat skaždým individuálně o prostorách i o Vašich představách i Vašich dosavadních skušenostech s pěstováním.
Napište mi něco blížšího o sobě na e-mail: pasekovi@tiscali.cz a domluvit se na osobním setkání.
Přeji Všem krásný a úspěšný den.

Monika Paseková - Žampionárna Doly - odpověď hlíva je vhodná v těhotenství?

12. 6. 2009 6:27

Dobrý den,
během těhotenství bych se raději vyhýbala lesním houbám, protože ty několikrát převyšují normy obsahu těžkých kovů a dalších škodlivin, které se v přírodě bohužel vyskytují. Hlíva , která je pěstovaná ve vhodném prostředí a nemá přístup k těmto škodlivým látkám je zdraví prospěšná a bát se jí nemusíte. Paseková Monika : )

Petra T. - hlíva je vhodná v těhotenství?

1. 6. 2009 10:55

Dobrý den,mám na vás dotaz zda konzumace hlívy ust.je vhodná během těhotenství...Děkuji za odpověď.

Jiří Paseka - Odpověď - loupání

31. 5. 2009 21:02

Dobrý den,
čerstvé žampiony, pokud jsou opravdu čerstvé loupat nemusíte, pouze je operte v čisté vodě. Pokud je houba starší a oschlá, může i po uvaření zůstat tuhá, může se proto oloupat. To samé doporučuji pokud jsou na povrchu nějaké skvrny, které nejsou způsobeny otlačením.
Přeji krásný a úspěšný den.

petra - loupání

31. 5. 2009 19:39

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda je nutné čerstvé žampiony před přípravou pokrmů loupat nebo se může slupka jíst? Děkuji