Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes jsme měli chuť na řízky s bramborem, ale já jsem chtěla rodinku překvapit a napadlo mě vylepšení klasických hlívových řízečků, o kterých jsem Vám už psala. Jedná se o velice jednoduchý nápad, ale výsledný efekt je úžasný.
Připravíme si hlívové řízky se sýrem, co k tomu budeme potřebovat : Hlíva, větší kloboučky vhodné na obalení, počet podle strávníků, tvrdý sýr na obalování, olej na smažení, na těstíčko - vajíčko, mléko, sůl, mouku, já dávám obě, strouhanku na obalení.
Nejprve si připravím klasické těstíčko, které osolím, je to lepší, protože houby jsou pak osolené rovnoměrně, sýr si nakrájejte na menší kousky široké několik milimetrů, dejte si ropálit olej a připravte strouhanku. Vždycky vezměte klobouček hlívy, na spodní stranu dejte plátek sýra, velký tak, aby nepřečníval přes hlívu a propíchněte sýr i s houbou vidličkou. Celou dobu obalování to nechte napíchnuté na vidličce, jinak se Vám to bude rozjíždět. Obalené vkládejte do oleje, sýrem nahoru, poté obraťte a smažte do zlatova. Po usmažení položte na papírovou utěrku. Podáváme s bramborem a zeleninou.
Mám pro Vás ještě jedno vylepšení a zjednodušení staršího receptu, pro Vás, kteří si oblíbyli (jako my) hlívové karbenátky, nebo hlívové knedlíčky do polévky, tak věřte, že hlívu není nutné vařit a potom mlýt na masovém mlýnku. Stačí, když hlívu jemně nakrájíte na opravdu malé kousky a podusíte na kousku másla, potom necháte vychladnout a můžete použít místo mleté hlívy. Ono když se hlíva mele, je to docela nechutná operace, cáká to a divně čvachtá, hvílemi to vypadá, že je ta houba živá, zkrátka když jsem to dělala poprvé hned jsem začala přemýšlet jak se tomuto vyhnout. Mám to vyzkoušené, je to i rychlejší a moc se mi to osvědčilo.

cimg1760.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář