Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes si uvaříme vynikající hlívový guláš, já ho připravovala bez masa, ale je možné hlívu namíchat i s masem. Připravíme si olej, větší cibuli, hlívu nakrájenou na kostičky asi 0.5 kg, sladkou papriku, hladkou mouku na zahuštění, gulášové koření, sůl podle chuti.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní nakrájenou hlívu a krátce orestujeme, potom přidáme asi lžíci sladké papriky, promícháme a hned podlijeme vodou a podusíme 25 až 30minut za občasného promíchání. Po uvaření ochutíme kořením a solí podle chuti, ještě krátce povaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Opatrně povaříme a odstavíme, my jsme si ho dali s knedlíkem ale příště určitě vyzkouším kolínka.
Přeji Vám dobrou chuť a děkuji za Vaše reakce, postřehy a další recepty, jsem za ně moc ráda :-)

cimg2045.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jitka - guláše

21. 6. 2014 16:18

Dobrý deń, ja občas varím gulaše, alebo "dršťkovou", hlivu pokrájam, ale to tuhé pomixujem ručným mixérom a nemusíme to potom "žuť", ak sa to dobre nepovarí a trochu to aj zahusťuje. Nech sa Vám naďalej darí. Jitka

Seligová Dana - Re: guláše

30. 12. 2016 11:39

Já do hlívového guláše ještě přidám nákrájenou čerstvou zelenou
papriku a rajčata. Jako koření mám osvědčený tymián, rozmarýn
a koriandr. Jako přílohu míváme rýži. Moc nám gulášek chutná Jo a někdy přidám ze zdravé výživy bujon Dana

Lubica - Hlívový guláš

14. 10. 2014 10:27

Hlívový guláš je vynikající, akorát místo mouky jsem ho zahustila nastrouhaným bramborem. Díky za vaše úžasné recepty.