Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den, dnes Vám přináším slíbený recept, nebo spíš nápad o kterém jsem psala už minule, vyzkoušela jsem ho znovu a je opravdu úžasný.
Karbanátky z mletého masa s hlívou.
Budete potřebovat asi 0,75 kg mletého masa, asi 0,5 kg hlívy a může být i více, podle chuti, strouhanku, sůl, trochu másla, mléko, vajíčko, mouku.
Nejdříve si připravíme hlívu, nadrobno ji pokrájíme, na krájení jsem si tentokrát dala více záležet, protože při první přípravě tohoto receptu jsem ji měla hodně velkou a v karbanátcích to trochu dělalo neplechu, protože špatně držely po hromadě a trochu se rozpadaly. Pokrájenou hlívu si podusím na trošce másla, máslo houbovou chuť zvýrazní a houby se krásně rozvoní před odstavením to trochu osolím. Do mletého masa dáme jedno vajíčko, trochu soli, 2 – 3 hrstky strouhanky a vychladlou hlívu. Z takto připraveného těsta připravujeme karbanátky, které smažíme na oleji do zlatova, nebo je můžeme obalit v trojobalu a máme z toho řízky z mletého masa s hlívou ústřičnou, obojí je super, je to klasika ale s jinou chutí, kterou naše rodina uvítala. Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.

 

Přeji dobrou chuť - Monika Paseková.

PS: Moc děkujeme za Vaše pozitivní reakce, náměty i dotazy, máme z nich radost.

cimg0620.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář