Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
jak jsem už psala minule, nejčastějším zpracováním hub v naší kuchyni je , že se nejprve orestují na másle, nebo na oleji a poté je přidáváme do připravovaného receptu. Právě proto jsem nyní vyzkoušela tip jedné náší zákaznice a připravila hlívu pečenou v troubě, je to něco úplně nového a upřimě musím přiznat, že z výsledku jsem měla trochu obavy, ale dopadlo to velmi dobře.
Dnešní recept je marinovaná hlíva pečená v troubě.
Co budeme potřebovat : hlívové kloboučky množství podle počtu strávníků, marinádu na hlívu kterou máte oblíbenou já jsem použila už hotovou marinádu, ale můžete si ji připravit hravě doma., vodu na podlití, sůl podle chuti, marináda kterou jsem použila už slaná je,
Hlívové kloboučky jsem nejdříve potřela marinádou a nechala asi 2 hodiny odležet, potom jsem namazala plíšek na pečení máslem a naskládala na něho hlívu, podlila vodou, přiklopila pokličkou a dala péct asi na 25 minut do trouby vyhřáté na 150°C. Pak jsem zkontrolovala množství šťávy a ještě odkryté pekla až kraje hub začali zlátnout. Šťávu by určitě šlo zahustit trochou mouky ve vodě, ale já ji nechala jak byla. Podávala jsem to s brambory.
Ještě chci moc poděkovat za Vaše postřehy náměty a vylepšování mých receptů.

cimg1967.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Košnarová - hlíva pečená

25. 2. 2016 19:04

Taky dělám,moc dobrý

Alan Kresta - Palačinky s hlívou

2. 12. 2014 15:05

Recept jsem před mnoha lety získal na zpracování václavek. Postupem času jsme vyzkoušeli všechny možné houby a funguje to velmi dobře.
Hlívu (houby) jemně nakrájejte nebo nastrouhejte na okurkovém struhadle. . Namíchejte těsto na palačinky (recept neuvádím, je jich dostupných více, je třeba vyzkoušet, který Vám nejlépe vyhovuje). Smíchejte těstíčko s hlívou. Lehce osolte a okmínujte. Poměr hlívy a těstíčka by měl být takový, aby směs ještě vázala. Pak smažte ze směsi palačinky běžným způsobem. Kdo má rád česnek, může ho dle chuti přidat. Nám to velice chutná.
Prosím, pokud se Vám recept líbí, můžete jej zveřejnit. Dnes již nevím, kde jsme jej před lety získali, pravděpodobně ústním podáním, snad na něj nemá nikdo autorské právo.
Přeji všem dobrou chuť

František - marináda

5. 6. 2014 7:46

Ahoj Moniko.
Protože jsem kuchařský analfabet, příště bych uvítal, kdybys přidala také recept na nějakou možnou marinádu.
Děkuji
František