Jdi na obsah Jdi na menu

Dnes jsem si pro vás připravila výbornou omáčku se smetanou a s kari kořením. Naše rodina má velmi ráda omáčky a protože chceme aby naše děti jedly houby hodně, tak pro ně vymýšlím další varianty houbových omáček.
Co budeme potřebovat: cibuli, máslo, hlíva ústřičná asi 0,5 kg, nakrájená na proužky, mražená zeleninová směs, sterilovaná červená paprika, smetana, sůl, vegeta bez glutamátu, hladká mouka na zahuštění, kari koření, pepř.
Na másle zpěníme cibuli a přidáme hlívu, krátce ji orestujeme, podlejeme vodou a přidáme zeleninovou směs a červenou sterilovanou pepriku, necháme vařit až nám zelenina změkne.
Potom vše osolíme, malinko opepříme přidáme vegetu a trochu kari koření, opravdu jen malinko, aby omáčka měla jen takový nádech po kari, přilijeme 0,5 kelímku smetany do druhé poloviny smetany rozmíháme hladkou mouku a omáčku takto zahustíme na požadovanou hustotu.
Podáváme s rýží a ozdobíme nakrájeným porkem.

cimg1948.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Miloslava - omáčka se smetanou

10. 12. 2014 17:36

Opět výborný recept,ale já raději omáčky zahuťuji solamylem,nenadělá to hrudky a myslím,že je to chutnější-je to z brambor.Ale toto určitě vyzkouším