Jdi na obsah Jdi na menu

Pizza žampionová

Příprava těsta: 250 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.

 Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny  spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme 15 min odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.

Dávky na 4 porce: 200 g čerstvých žampionů, 200 g sterilovaných hub (žampiony, václavky), 200 g cibule, 150 g kečupu, 2 stroužky česneku, 150 g Eidamu, sůl, pepř, majoránka, olej na potření těsta, tuk na vymaštění plechu.

Postup: Těsto přeneseme na pomoučený vál a vypracujeme z něj potřebný tvar. Potom je přendáme na vymaštěný plech. Povrch potřeme kečupem a poklademe na plátky nakrájenými žampiony střídavě s konzervovanými. Navrch urovnáme kolečka cibule. Vše osolíme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem, orgánem a majoránkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Před dopečením pizzu posypeme nastrouhaným sýrem.

 

zpět