Jdi na obsah Jdi na menu

Polévka s hlívovými knedlíčky
Základní recept
: 150g hlívy, 50g másla, 1 vejce, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, strouhanka, 1 masox, muškátový květ, pepř, sůl
Připravíme si vývar z masoxu, nebo slepičího bujonu. Houby uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Necháme je okapat a rozemeleme na masovém mlýnku s česnekem a cibulí, osolíme, opepříme spojíme 1 vejcem, zahustíme strouhankou a ochutíme muškátovým květem. Z houbové hmoty tvoříme lžičkou malé knedlíčky, které zaváříme do vývaru. Polévku sypeme zelenou natí.

Při přípravě knedlíčků jsem postupovala podle receptu, jen místo masoxu jsem použila domácí kuřecí vývar a hlívu jsem vařila v páře bez soli, hlívu je lepší nesolit ihned na začátku varu. Těsto na knedlíčky si udělejte dostatečně tuhé jinak se Vám budou knedlíčky rozvářet jako mě : ) Musela jsem přidat víc strouhanky a bylo to v pořádku.
Chuť knedlíčků je výtečná a hned když jsem vařila a mlela hlívu opět na karbanátky, připravila jsem si do kelímků porce přesně na knedlíčky, takže když budeme chtít knedlíčky jen sáhnu do mrazáku a nechám si houby rozmrazit. Tím se celý recept výrazně zjednoduší.

cimg0267.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mirča - Polévka s hlívovými knedlíčky

7. 6. 2016 19:23

Děkuji určitě vyskouším

Jana - Knedlíčky

16. 5. 2015 9:10

Vynikající polévka s knedlíčky z hlívy. Jen jsem je taky trochu rozvařila, takže vím, že skutečně musím udělat tužší těsto. Děkuji moc za super zasílané recepty a těším se na další.

Jaruš Hankeová - Výborné knedlíčky

29. 4. 2015 17:14

Hezký den,
děkuji za zasílané recepty,a těším se na další.

Věra Svobodová - Knedlíčky

15. 3. 2015 11:04

Opět výborný nápad.

Alan Kresta - Hlívové knedlíčky

9. 4. 2014 16:28

Téměř shodný recept používám již více let, do knedlíčků lze použít téměř jakékoliv houby. Je vhodné si houby předvařit a vývar z nic použít do polévky. Hlívové knedlíčky jsou velmi dobré.

Alena Brabcová - Knedlíčky do polévky

5. 12. 2013 8:40

Dobrý den,
recept mě zaujal a jakmile bodu mít čerstvou hlívu, tak podle Vaší rady si připravím hlívu do kelímků a zamrazím pro další zpracování. Už se těším na polévku s knedlíčky !

Přeji hezký adventní čas a at rostou houby !

Alena B.

Květa Součková - Polévka

10. 11. 2013 13:49

Děkuji za skvělý recept. Dnes jsme měli polévku o obědu a slavila úspěch. Já jsem udělala zeleninový vývar s masoxem a harmonií chuti, pak jsem ještě přilila vývar z hlívy. Knedlíčky byly výborné, rozvařil se akorát jeden. Ještě jsem do polévky přidala květák a růžičkovou kapustu. Nakonec jsme ozdobili zelenou petrželkou. Mohu jen doporučit, byla výborná.