Jdi na obsah Jdi na menu

„Své zdraví mám plně ve svých rukou a maximálně pod kontrolou.“
Ve svém článku bych Vám chtěl napsat jak jsem na to se svoji rodinou šel já.
Pro ty kteří nás ještě neznají malé shrnutí.
Mně je bez mála 46 a manželce 38 roků, máme 3 děti 19, 11 a 4 roky.
O zdravý životní styl se zajímáme již 20 let co jsme spolu, když jsme čekali svého syna a chtěli mu dát ten nejlepší základ do života.
Dnes po těchto letech mohu s hrdostí říci, že k lékaři chodíme cca jednou za 8 let, kdy potřebujeme nějaké razítko nebo manželka potvrdit těhotenskou průkazku. Děti chodí pouze na preventivní prohlídky a povinná očkování (nemá cenu se s někým přít o jejich důležitosti). Za celé tyto roky jsme nebyli nijak nemocní a ani jeden znás neměl, dnes lékaři hojně používaná antibiotika.

Jak na to ?
Nadarmo se neříká: „Jsme to co jíme.“ Ano, největší vliv na naše zdraví má naše strava. Je zdrojem živin a energie pro naše tělo. Za posledních několik desetiletí se složení naší stravy výrazným způsobem změnilo a uznejte sami, že většinou k horšímu. Výrobci potravin stále v hojnější míře používají chemické látky pro jejich úpravu nebo je jimi zcela nahrazují. Potraviny tak ztrácí svoji výživovou hodnotu a příliš zatěžují lidský organizmus při jeho zpracování, což jej oslabuje (především imunitu) a dovolí vzniku nejrůznějších civilizačních chorob. Vysokým tlakem a cholesterolem počínaje, přes cukrovku a další nemoci, rakovinou konče. Léky užívané na tyto nemoci dánému stavu příliš nepomohou (většinou pouze potlačují symptony nemocí) a se spoustou vedlejších účinků pouze doplňuji chemický koktejl ve Vašem těle, kterýVás vtáhle do víru zdravotnictví a farmacie z kterého mnohdy není návratu.

 vodni-vir-2.jpg

Nedočtete se zde o žádných extrémních praktikách. Stačí k tomu použít především svůj zdravý selský rozum.
Na začátek pokud kouříte, přestaňte nebo kouření výrazným způsobem omezte. Alkohol s mírou.
K jídlu používejte potraviny čerstvé, nekonzervované, chemicky neupravené.
Hodně ovoce a zeleniny (nemusí být přímo BIO). Vyhýbejte se polotovarům, protože v sobě většinou skrývají spoustu přidaných látek (éček).

Protože se již od roku 2000 zabývám pěstováním jedlých a léčivých hub u nichž jsem poznal vynikající a až zázračné léčivé účinky zařazujeme do svého jídelníčku minimálně 1 – 2 krát týdně žampiony nebo hlívu, které můžete připravit na mnoho způsobů. Protože vařením se hodně účinných látek zničí používám také hlívový prášek, který ve své firmě suším šetrným způsobem při teplotě do 40°C, aby si zachovala maximum účinných jako čerstvá. Vyjde cca 7x levněji než kapsle.

Přejeme všem hodně zdraví v nadcházejícím roce. To jak se Vám to podaří už záleží jen a jen na Vás.

Jiří a Monika Pasekovi Žampionárna Doly.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář