Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes si společně připravíme pohanku s hlívou. Přeci jenom je fajn občas zařadit do našeho jídelníčku i něco zdravého. Já jsem od kamarádky dostala pohanku a přidala k ní naše houby a vzniklo z toho zajímavé
rizoto z pohanky.
Budeme potřebovat :
cibuli, pohanku asi 0,5 kg, hlíva na krájená najemno asi 600g, olej, zeleninu
(já použila hrášek s mrkví), sůl, mletý kmín, pepř, vegetu bez glutamátu.

Nejdříve si dáme uvařit pohanku. Já to dělám tak, že ji nejprve propláchnu na sítku a nechám chvíli okapat, potom ji orestuji na oleji, tím by měla ztratit případnou hořkost, poté ji zaleji vodou a nechám na mírném ohni vařit za občasného promíchání do měkka, osolím ji až před dovařením. Mezi tím si nakrájím hlívu a cibuli, na pánvičce zpěním cibuli a nasypu k ní nakrájené houby přisypu zeleninu a orestuji, směs podliji vodou, přidám sůl, kmín, vegetu a pepř podle chuti a nechám povařit aby zelenina nebyla tvrdá. Potom vše smícháme dohromady, já s oblibou na závěr přidávám čerstvý pórek. Před podáváním můžete přidat strouhaný sýr.

cimg1833.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lubica Zichová - Vynikající letní jídlo

5. 8. 2014 10:18

Toto rizoto jsem včera dělala, je to opravdu vynikající lehké a nejenom letní jídlo, ještě jsem do toho nakrájena petrželovou nať a libeček. Spolu se salátem z polníčku to nemělo chybu.