Jdi na obsah Jdi na menu

Salámová pizza 2

Příprava chlebového těsta: 250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 30 g sušeného droždí, lžičku soli, lžičku cukru, špičku nože mletého koriandru, špičku nože drceného kmínu, 15 g vepřového sádla, 1 l vlažné vody, 2 vejce.

1. Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlaž. vodu a vejce. Vymícháme těsto a necháme 30 min odležet.
2. Těsto promícháme a necháme opět 30 min kynout. Potom na pomoučeném válu řádně prohněteme a rozválíme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře pomaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát promícháme.

Náplň: 2 lžíce rajčatového protlaku, stroužek česneku, lžičku bazalky, lžičku oregána, 200 g měkkého salámu, 4 oloupaná rajčata, 4 vejce natvrdo, 100 g žampionů, 200 g krájené mozzarely, 50 g strouhaného parmazánu, svazek pažitky.

Příprava: Rajský protlak vymícháme do hladka s utřeným stroužkem česneku a kořením. Potřeme jím připravené těsto. Těsto ozdobíme salámem, plátky z rajčat, uvařených vajec a žampionů. Obložíme mozzarelou, posypeme parmazánem a pečeme 15 -20 min. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.Pokud chceme pizzu zpestřit, můžeme ji ozdobit sardelovými řezy a olivami.

zpět