Jdi na obsah Jdi na menu

Když jsem zkoušela dnešní recept, tak jsem si nebyla vůbec jistá, zda ho do našich receptů přidám, byl to takový pokus. Jeho výsledek mě ale mile překvapil a já se rozhodla se o něj s Vámi podělit.
Už delší dobu jsem měla chuť na segedínský guláš a napadlo mě nahradit vepřové maso, které se u nás běžně při jeho přípravě používá, hlívou. Vyzkoušejte tuto zdravou variantu a posuďte sami.
Jak jsem ho připravovala já: na oleji jsem zpěnila větší cibuli, přidala jsem nakrájenou hlívu, nechala jsem poměrně velké kousy a schodli jsme se, příště zkusím hlívu nakrájet na drobnější kousky, chvíli jsem to restovala, zaprášila sladkou paprikou, zamíchala a ihned podlila vodou. Potom už stačilo přidat kysané zelí a vše uvařit do měkka. Guláš jsem osolila a zahustila, dali jsme si ho s domácím houskovým knedlíkem.
Pokud máte nějaký svůj osvědčený recept na segedínský guláš, klidně se ho držte, jen se maso nahradí hlívou a má jednu velkou výhodu, je velice rychle uvařený. Maso se přeci jen musí vařit déle než houby.

cimg1193.jpg

Ještě pro dnešek přidám jeden bonus : určitě mnozí z Vás vyzkoušeli recept na žampionový tvaroh, který z našich hub připravovali v pořadu Kluci v akci. Pokud nakrájíte houby na menší kousky, vznikne úžasná pomazánka na chlebíčky. Ozdobit je můžete kouskem čerstvé cibulky, okurkou, pažitkou....Výborná a chutná večeře, která rodinu překvapí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vladi - hlíva jako maso

23. 3. 2017 18:52

Krásný sluníčkový den, tento recept určitě vyzkouším ale bez mouky, už rok nezahuštuji ničím a místo masa používám houby, jako hlívu nebo žampiony,ted jsem si oblíbila ty hnědé. Jako přílohu zvolím asi brambory. Děkuji moc za tip, většinou jsou vaše recepty i pro mě..:) Díky za ně a za inspiraci. Vladi

Stanislav Mrvík - segedínský guláš

28. 5. 2015 20:15

Je to vynikající-vyzkoušejte na chalupě a nebudete litovat

František - segedín

11. 4. 2014 7:47

No, nakoupil jsem kilo hlívy, přes půl kila kysaného zelí a guláš je na světě. K tomu jsem vyzkoušel hrníčkové knedle ála Láďa Hruška. Výborné a doporučuji!

Šimon Pellar - Vynikající

24. 10. 2013 7:48

Jako milovník klasického "českého" segedínu mám vyzkoušené různé kombinace kořenin a masa, takže mě nápad s hlívou velmi zaujal. Je to opravdu moc dobré.