Když jsem zkoušela dnešní recept, tak jsem si nebyla vůbec jistá, zda ho do našich receptů přidám, byl to takový pokus. Jeho výsledek mě ale mile překvapil a já se rozhodla se o něj s Vámi podělit.
Už delší dobu jsem měla chuť na segedínský guláš a napadlo mě nahradit vepřové maso, které se u nás běžně při jeho přípravě používá, hlívou. Vyzkoušejte tuto zdravou variantu a posuďte sami.
Jak jsem ho připravovala já: na oleji jsem zpěnila větší cibuli, přidala jsem nakrájenou hlívu, nechala jsem poměrně velké kousy a schodli jsme se, příště zkusím hlívu nakrájet na drobnější kousky, chvíli jsem to restovala, zaprášila sladkou paprikou, zamíchala a ihned podlila vodou. Potom už stačilo přidat kysané zelí a vše uvařit do měkka. Guláš jsem osolila a zahustila, dali jsme si ho s domácím houskovým knedlíkem.
Pokud máte nějaký svůj osvědčený recept na segedínský guláš, klidně se ho držte, jen se maso nahradí hlívou a má jednu velkou výhodu, je velice rychle uvařený. Maso se přeci jen musí vařit déle než houby.
Ještě pro dnešek přidám jeden bonus : určitě mnozí z Vás vyzkoušeli recept na žampionový tvaroh, který z našich hub připravovali v pořadu Kluci v akci. Pokud nakrájíte houby na menší kousky, vznikne úžasná pomazánka na chlebíčky. Ozdobit je můžete kouskem čerstvé cibulky, okurkou, pažitkou....Výborná a chutná večeře, která rodinu překvapí.
Komentáře
Přehled komentářů
Krásný sluníčkový den, tento recept určitě vyzkouším ale bez mouky, už rok nezahuštuji ničím a místo masa používám houby, jako hlívu nebo žampiony,ted jsem si oblíbila ty hnědé. Jako přílohu zvolím asi brambory. Děkuji moc za tip, většinou jsou vaše recepty i pro mě..:) Díky za ně a za inspiraci. Vladi
Stanislav Mrvík - segedínský guláš
Je to vynikající-vyzkoušejte na chalupě a nebudete litovat
František - segedín
No, nakoupil jsem kilo hlívy, přes půl kila kysaného zelí a guláš je na světě. K tomu jsem vyzkoušel hrníčkové knedle ála Láďa Hruška. Výborné a doporučuji!
Šimon Pellar - Vynikající
Jako milovník klasického "českého" segedínu mám vyzkoušené různé kombinace kořenin a masa, takže mě nápad s hlívou velmi zaujal. Je to opravdu moc dobré.
Vladi - hlíva jako maso