Jdi na obsah Jdi na menu

Sýrová pizza

Příprava chlebového těsta: 250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 30 g sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, špičku nože mletého koriandru, špičku nože drceného kmínu, 15 g vepřového sádla, 1 l vlažné vody, 2 vejce.

1. Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlaž. vodu a vejce. Vymícháme těsto a necháme 30 min odležet.
2. Těsto promícháme a necháme opět 30 min kynout. Potom na pomoučeném válu řádně prohněteme a rozválíme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře na  pomaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát promícháme.

Náplň: 4 oloupaná rajčata, sůl, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregána, 100 g uzené slaniny, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 100 g žampionů, několik nakládaných feferonek, 200 g krájené mozzarely, 50 g strouhaného ementálu.

Příprava: Povrch vyváleného těsta potřeme olejem, poklademe plátky nakrájených rajčat. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a orgánem. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme zeleninu a žampiony pokrájené na tenké proužky. Vše krátce opražíme. Směs po vychladnutí rozprostřeme na vrstvu rajčat, obložíme mozzarelou, posypeme ementálem a 15 až 20 min pečeme v předehřáté troubě.

 

zpět