Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes jsme měli k večeři výborné vařené těstoviny s hlívou, se zeleninou a s bryndzou, je to recept který mi poradila zákaznice v Poličce. Je to jednoduché na přípravu a přitom moc dobré. Jedná se o podobný recept jako těstovinový salát, který jsme už společně připravovali.
Co je k vaření potřeba: cibule, olej, hlíva ústřičná asi 0,5 kg, těstoviny, tvrdý sýr, bryndza, 2 rajčata, zelená paprika, červená paprika, pórek, sojová omáčka.
Dáme si vařit těstoviny podle návodu, mezitím zpěníme na oleji cibuli, přidáme na drobno nakrájenou hlívu a krátce orestujeme. Přidáme čerstvou zeleninu, osolíme přidáme sojovou omáčku a dusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Když máme uvařené a přecezené těstoviny, smícháme je se zeleninou, přidáme strouhaný tvrdý sýr dle chuti a asi 4 lžíce bryndzy. Vše důkladně promícháme a podáváme teplé, posypané čerstvým pórkem.

Vzhledem k tomu, že se mám ozvala spousta z Vás, že by rádi používali kvalitní a nepasterizovanou bryndzu ze Slovenska, ale nemohou ji nikde sehnat, přemýšlíme, že bychom ji přidali do nabídky našeho e-shopu, napište nám, zda byste o tuto službu měli zájem.

Přeji krásný, úspěšný den a dobrou chuť. Paseková Monika

cimg1766.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Iva Hamášová - Brynza

16. 5. 2016 11:05

brnzu uvítám

Iva Hamášová

jana zuziaková - bryndza ano ano

28. 10. 2015 12:44

Nabídka na ovčí bryndzu je úžasná!!!

Pepa - zájem o brynzu

8. 9. 2015 14:45

připojuji se s dvěma dalšími a prosím,zda by jste mohli někde zajistit slovenskou brynzu.Díky

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: zájem o brynzu

8. 9. 2015 18:13

Kvalitní Slovenskou brynzu Vám mohu opatřit, ale pouze pro osobní odběr.

Jarmila - Brynza

6. 6. 2014 9:36

Dobrý den,
děkuji za recepty.
O brynzu bych měla zájem. Mám ráda i halušky a tady se dobrá brynza sežene těžko.

Ema - Hlíva

11. 5. 2014 8:56

Dobrý den,děkuji Vám za posílání receptů z hlívy.Mám dotaz-u nás na trhu byli prodejci hlívy a žampionů za Stradouně a paní mi řekla,že hlíva se nemá dlouho vařit(byla by tuhá),přidá se ke konci vaření.Co vy na to?Mrzí mě,že si vaše houby nemůžu od vás koupit-jsem v jižních Čechách.Tady je seženu jen v Lídlu,ale čerstvé jsou jiné!Měla bych taky zájem o brynzu.Přeji pěkný den.Ema