Jdi na obsah Jdi na menu

DISKUZE - Vaše zkušenosti s houbami o prospěšnosti na Vaše zdraví

 

Zde je pro Vás nově otevřena stránka kde můžete psát a diskutovat s ostatními na téma "Léčivé houby".

Podělte se s ostatními o své názory a zkušenosti. Pro mnohé budou velkým přínosem a můžete tak pomoci ostatním v nepříjemných životních situacích, povzbudit a dodat jim nový elán do života.

Upozornění: Veškeré nevhodné příspěvky  (vulgární vyrazy, zcela mimo téma atd.) mohou být smazány a pisatel může být dočasně nebo trvale zablokován.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: hliva plícni

14. 6. 2017 0:33

Udává se, hlíva plicní má lepší účinnost při léčbě dýchacích potíží, ale jinak v tom výrazný rozdíl není.

JirkaP 237 - Žampiony

13. 6. 2017 15:45

Spůsobuji žampiony rakovinovému bujení, a v jakém množství

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Žampiony

14. 6. 2017 0:28

Jistě máte na mysli látku agaritin.
Obsah této látky v žampionech výrazně klesá už při krátkodobém skladování a při tepelné úpravě. Jeho škodlivost však není přímo vědecky prokázána a pozitivní účinky žampionů toto riziko mnohonásobně převažují.
Aby Vás tato látka v žampionech nějak ohrozila museli by jste sníst denně asi 30 kg žampionů asi po dobu 14 dní. To je však ale velice nereálné.
Denně nás mnohem více ohrožují chemické látky obsažené v běžných potravinách.

Věra - Zkušenost s hlívou

31. 3. 2017 12:47

I já bych ráda přispěla se zkušeností užívání hlívy od pana Paseky. Naší dceři (8 let) se objevila na ruce bradavice, která zmizela po natírání nějaké vodičky z lékárny. Nicméně po pár týdnech se objevila další a během krátké doby jich měla na rukou celkem 16. Zkoušeli jsme kde co, ale nic nezabíralo. Pak jsem se dočetla, že užívání hlívy nám může pomoct. Pan Paseka mi poradil s dávkováním a zhruba po třech měsích pravidelného užívání se začaly bradavice postupně vylupovat. Dnes má dcera ručičky zcela uzdravené. Úžasné, na hlívu nedáme dopustit.
Hodně zdraví přeje Věra

Eva Klausberger - Zamysleni nad ucinky hlivy-pravda a zkusenost

20. 3. 2017 23:23

Chtela bych i ja prispet z daleke Ameriky. Muj muz mel pred dvemi lety tezkou autonehodu.Prvnich pul roku kazdou chvili v nemocnici nebot dostaval zachvaty a pak nikoho nepoznaval ani z rodiny.Navic mu zjistili vyssi tlak a cholesterol.Pak jsem si nestastnou nahodou zlomila osklive nohu a jelikoz jsem cele dny prolezela hledala jsem po internetu co by manzelovi pomohlo.Mela jsem o nej strach.Nasla jsem mnoho clanku o hlive a tak padlo rozhodnuti to zkusit.Dnes pestuji hlivu ve vetsim, muj manzel nebere prasky a ja jsem stastna, ze jsem mu pomohla. 2.pripad je moje kamaradka:13 let brala prasky na stitnou zlazu a po 2 tydnech uzivani hlivy lekar ji zdelil, ze uz leky nemusi uzivat.Bere i leky na vysoky krevni tlak (hrozila ji mozkova mrtvice) nyni se jeji tlak velice upravil ajeji manzel(cukrovkar)ma hladinu cukru v krvy na normalu.Vari s hlivou denne. 3. pripad-lupenka a rakovina kuze. Nas pritel ji denne 100g hlivy a sam potvrdil, ze mu hrozne pomohla a citi se daleko lepe.Ma i vice energie.Verte mi nebo ne, ale za zkousku to stoji my mame hlivu 4x az 6x tydne a potvrdila mi zazracne ucinky. Pridavam ji kde se da a muj manzel i kdyz brzy oslavi 80 narozeniny diky hlive je stale mezi nami.Preji vsem spravnou volbu a zdravi, doufam, ze se nekdo z Vas po tomto clanku rozhodne to zkusit.Stoji to za to s pozdraven a pranim Vam vseh hodne zdravi preje Eva rodacka z Liberce

Dagmar - Cukrovka

8. 2. 2017 19:18

Krásný večer přeji, čirou náhodou jsem objevila Vaše stránky a proto jsem se rozhodla Vám napsat. Loni mi lékařka při běžné závodní prohlídce zjistila : nedostatečnou funkci štítné žlázy, zvýšený cukr v krvi (dnes již mám kartičku s názvem - jsem diabetik), malinko zvýšený krevní tlak, plísně v těle a těžké kovy. Beru na cukrovku a štítnou žlázu léky. Můžu si objednat u Vás prášek z hlívy i přesto, že beru léky ? Nebude to užívání léků vadit, když bych chtěla užívat Váš prášek. Děkuji za odpověď.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Cukrovka

8. 2. 2017 22:56

Dobrý den,
lékaři si vždycky něco musí najít, aby mohly dostávat peníze od pojišťovny a výrobců léků.
Hlívový prášek se běžně snáší s většinou běžných léků.
Po nějaké době však může být množství užívaných léků snižováno. Hlíva působí na léčbu zcela jiným způsobem než chemické léky, které většinou pouze potlačují symptomy nemocí, ale vlastní příčinu nemocí neodstraňují.
Hlíva naopak působí na základ této nemoci a odstraňuje její příčinu. Některé změny v těle způsobené nemocí jsou však již nevratné, proto je vždy lepší prevence než samotná léčba.

MarunaS - Borelióza

16. 1. 2017 11:59

Dobrý den,
je možno užívat Vaši sušenou hlívu ústřičnou jako podpůrný prostředek při borelióze?
Děkuji předem za odpověď

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Borelióza

16. 1. 2017 16:17

Zajisté hlívový prášek jako podpůrný prostředek při léčbě boreliózy. Posiluje především imunitu, která pomáhá lepe se vypořádat s nemocí.

Jana - Dotaz

16. 4. 2016 5:53

Dobrý den chtěla jsem se zeptat účinkují léčivé houby když užívám léky na srdce na tlak , cukrovku,cholesterol. Jsem po infarktu .
Předem děkuji za odpověď.

Marta Vítová - Re: Dotaz

6. 12. 2016 7:44

Dobrý den ,mohli byste mi napsat,kde v HK bych koupila vaši hlívu ustřičnou? Kam ji dodáváte? můj email:marta.vit@centrum.cz Děkuji

alice Fersterová - Poděkování

27. 11. 2016 21:18

Dobrý večer,
i když jsem vaše výrobky jěště nevyzkoušela,tak jste mě nadchli tím elánem,pracovitostí a bojem s našimi zákony.Hodně Vám fandím a ráda podpořím vaše přírodní produkty než ty rádoby hlívačky z lékárny na které je větší reklama.Jsem ze Zlínského kraje a na vaše stránky jsem náhodou narazila.

Andrea - Dotaz na dávkování u dětí

1. 9. 2015 13:51

Dobrý den, zvažuji zakoupit pro děti prášek z hlívy ústřičné. Zajímalo by mne, jestli Vámi doporučovaná denní dávka 4 g je stejná pro dospělé i děti? Děkuji předem za odpověď.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Dotaz na dávkování u dětí

3. 9. 2015 21:11

Dobrý den,
dětem dáváme podle jejich velikosti přiměřené množství.
Při větším množství však nehrozí žádné předávkování.

Gabriela - Re: Re: Dávkování žampiónů

25. 10. 2016 16:59

Miluju žampióny susené v sušičce na šipsy:-))můžu se tímto způsobem pojídání předávkovat??Je u žampiónů nějaká hranice, nebo jakoby denní dávka??Děkuji za odpověď :-)

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Re: Re: Dávkování žampiónů

9. 11. 2016 19:53

Myslím, že není nějaká horní hranice pro konzumaci sušených žampionů.

Pavel Knytl - Re: Dotaz na dávkování u dětí

16. 10. 2015 16:51

Také mě zajímá dávkování. děkuji.

KK41 - Hlíva

20. 8. 2016 20:06

Miluji hlívu a v pátek jsem ji na Hájích (myslím metro) nesehnal. V pondělí jsou tam trhy, tak ji nakoupím. Ty karbanátky jsem ještě nezkusil, už se na ně těším.

JARMILA Gunther - Dřevokazné houby

27. 6. 2016 17:17

Mám velice dobré zkušenosti s Hlívou ústřičnou , Jidášovým uchem Penízovkou sametonohou. Měla jsem neustále problémy s průduškami , kašel a zahlenování více jak rok . Lékař po čtyřech antibiotikách mi řekl, že jsem zdravá a to už jsem nemohla ani chodit. Začali jsme s přítelem hledat a nalezli. Ted je stále sbíráme mrazíme, vyrábíme tinkturu a používáme je do jidel

Petr Ford - Chemo

9. 5. 2016 18:47

Dobrý den,mohu používat hlívu ústřičnou při chemoterapii,může mi pomoci a kolik jí mám brát?Zvýšenou dávku nebo normální dle doporučení výrobce?