Jdi na obsah Jdi na menu

DISKUZE - Vaše zkušenosti s houbami o prospěšnosti na Vaše zdraví

 

Zde je pro Vás nově otevřena stránka kde můžete psát a diskutovat s ostatními na téma "Léčivé houby".

Podělte se s ostatními o své názory a zkušenosti. Pro mnohé budou velkým přínosem a můžete tak pomoci ostatním v nepříjemných životních situacích, povzbudit a dodat jim nový elán do života.

Upozornění: Veškeré nevhodné příspěvky  (vulgární vyrazy, zcela mimo téma atd.) mohou být smazány a pisatel může být dočasně nebo trvale zablokován.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Štefanová - Hlíva ústřičná

17. 12. 2014 7:30

Dobrý den, prosím o radu ohledně vhodně zvoleného přípravku s hlívou ústřičnou.Zakoupila jsem si hlívu ústřičnou v kapslích a chci se zeptat, jestli bude mít správné léčivé účinky.Pro svého desetiletého syna jsem zakoupila také hlívu ústřičnou, pro děti s rakytníkem.Můžete mi prosím poradit jestli jsem zvolila správně ?

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná

17. 12. 2014 22:26

Dobrý den,
z Vašich informací, které píšete nemohu na Vaši otázku jednoznačně odpovědět, ale mohu Vám ozřejmit pár důležitých bodů.
1. Pro dobré léčivé účinky je třeba, aby byla hlíva sušena při nízké teplotě do 35°C, aby nedošlo ke zničení účinných látek.
2. Dalším kritériem je množství a cena. Jedna kapsle obsahuje cca 250 mg usušené hlívy. Při doporučovaném množství (na obale) 2 - 3 kapsle = 0,75 g Vás vyjde při běžné ceně na trhu na cca 13 Kč. Bylinkář Váňa ve své knize doporučuje jako prevenci na posílení imunity denní dávku 4 g, to by však bylo již 16 kapslí a částka 68 Kč/den.
Hlívový Prášek, který naleznete v našem eshopu je sušený při teplotě do 30°C a doporučená denní dávka (4 g) vyjde pouze do 9 Kč/den a je výbornou náhradou předražených kapslí. Použití prášku je výhodné především pro děti od 1 roku i větším dětem, kterým dělá potíže kaple polknout, Prášek přidáte dětem do jídla před jeho podáváním aniž by to postřehly.
Svým zákazníkům se snažím nabídnout vždy hodnotu za kterou platí.
Přeji krásný a úspěšný den - Jiří Paseka Žampionárna Doly.

Jirásková - imunita

27. 10. 2014 19:12

Dobrý den, mohla bych vás poprosit o radu? Mám dvě děti - 3 a 6let. A od září, co jsme nastoupili do školky, jsme "nahromadě". Starší trpí na nosohltan, takže ob týden máme rýmu a k tomu pak kašel. Chtěla bych jim pořídit něco na zimní měsíce, abychom byli odolnější. V lékárně mi paní doporučila hlívu s příměsí různých vitamínů. Ptala jsem se jí, jestli je dobré jim dát jen čistou hlívu a ona mi řekla, že děti nedokážou spotřebovat celou tu dávku. Nechce se mi kupovat nějaký komerční přípravek a raději bych - třeba od vás - čistý produkt. Děkuji za radu. Jirásková

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: imunita

28. 10. 2014 14:54

Dobrý den,
také jsme před pár lety řešili stejný problém když naše starší dcera nastoupila do školky. Jakmile nastoupila teklo ji neustále z nosu, po pár dnech doma ustoupila, ale po návratu do školky tu byla na novo.
Manželka začala dceři přidávat hlívový prášek do jídla a problémy ustoupily.
Hlívový prášek mimo jiných účinků skvěle posiluje imunitu bez vedlejších negativních účinků jako léky z lékárny, můžete jej dětem pohodlně přidávat do jídla, máte jej mít kdykoli a kdekoliv k dispozici a s minimálními pořizovacími náklady v našem eshopu.
Přeji všem hodně zdraví - Jiří Paseka Žampionárna Doly.

Alouš - pěstování hlívy

18. 6. 2014 14:55

Pěstování hlívy je velmi snadné. Kupte si sadbu ve sklenici, někde v prodejně semen. Když převaříte zrní nejlépe pšenici nebo ječmen, necháte vychladnout a do mokrého zamícháte část podhoubí a sklenici uzavřete víčkem a dáte do chladného místa, za nějakou dobu Vám proroste novým podhoubím. Jinak si nachystejte černý igelitový pytel, do toho dejte slámu, kterou prolijete teplou vodou tak, aby byla promočená, zamícháte do slámy část podhoubí, pytel uzavřete (zavážete) a necháte někde na teplém místě - po cca 3 týdnech prořezejte nožem na povrchu na několika místech díry a pak už jen čekáte na úrodu. Je možno také mírně do otvorů zalévat. Já takhle pěstují hlívu buď na dvoře nebo na půdě mnoho let a často je jí tolik, že to nikdo už nechce jíst. Podhoubí jsem kupovala pouze jednou, jinak si je pěstuji sama. Opravdu rodí v několika vlnách.

Dana Zmeškalová - Re: pěstování hlívy

12. 10. 2014 21:11

dobrý den,narazila jsem na tyto stránky a téma mě zaujalo,protože na hlívu nedám dopustit,ale prosím o návod výroby podhoubí v domácím prostředí,děkuji za radu,hezký večer.

Petra Novotná - Hlíva ústřičná

1. 10. 2014 12:08

Dobrý den,
může se hlíva konzumovat v syrovém stavu, nebo pouze po tepelné úpravě. Děkuji.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná

1. 10. 2014 13:11

Dobrý den,
konzumovat hlívu v syrovém stavu se naopak doporučuje,
využijete tak na maximum léčivé účinky hlívy.
Ne každému však předsudky dovolí jíst syrové houby.
Můžete také využít náš šetrně sušený hlívový prášek, který má oproti čerstvé spoustu výhod.
Přeji hodně zdraví i chuťových zážitků s hlívou.

KAREL VACULA - DIETA

15. 9. 2014 20:38

PROSÍM O RECEPTY NA ŽLUČNÍKOVOU DIETU, DĚKUJI.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: DIETA

30. 9. 2014 14:53

Dobrý den,
každý si může naše recepty upravit podle toho co komu vyhovuje. V našich receptech jsou používány vždy kvalitní suroviny, které by neměli Vašemu žlučníku vadit.
Mému žlučníku vadí především umělé tuky, na které reaguje neomylně. Jinak zůstává v klidu.
Přeji mnoho chuťových zážitků a pokojný žlučník s našimi recepty.

Jana - Hlíva nebo žampiony

20. 9. 2014 20:07

Dobrý den, prosím o radu ohledně mého téměř 6-letého syna.
Trpí neustálými angínami, bolestí v krku, mandle, kašel, imunitně oslabený.
Já si u Vás brávám žampiony v prášku na gynekologické problémy a musím říct, že účinek je 100% a díky opravdu za ně, moc mi pomohly.
Pro syna jsem jednou u Vás brala hlívu s medem, ale sklenička je hned pryč.
Nevím, ale v rámci léčení pro něj, jestli jsou vhodnější žampiony nebo hlíva (např. zase v prášku). Nechám si od Vás ráda poradit, už jsme zkoušeli na imunitu kde co.
Předem děkuji za odpověď

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Hlíva nebo žampiony

30. 9. 2014 14:36

Dobrý den,
omlouvám se, že odpovídám o něco později.
Jsem rád, že Vám náš žampionový prášek pomáhá, ale pro Vašeho syna bych na imunitu doporučoval hlívový prášek, je na imunitu mnohem lepší. Hlíva s medem je dobrá především pro dětí, které neradi houby. Je možné si ji připravit vmícháním prášku do medu.
Přeji hodně zdravím s našimi produkty.

Zdeňka - Kožní plíseň

23. 8. 2014 14:54

Dobrý den, prosím o info, zda je prášek z hlívy ústřičné vhodný při onemocnění kožní plísní pytiriasis versicolor.Jde o onemocnění, které se rádo vrací a je tedy vhodné dbát i o prevenci.Může být hlíva nápomocná?Děkuji.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Kožní plíseň

23. 8. 2014 22:42

Dobrý den,
hlívový prášek v tomto případě především posiluje imunitu což pomáhá tělu lépe reagovat na nepříznivé vlivy z vnějšího prostředí, ale i zevnitř (bakterie, viry, plísně, alergeny ale i různé chemické přísady v hojné míře používané při výrobě potravin).
Pro kožní problémy bych také doporučoval vyzkoušet mýdlo a krém s hlívou a konopným olejem. Toto spojení má jedinečné dezinfekční, zklidňující a hojivé účinky.
Pokud se jedná o plíseň na nohou doporučuji provést řádnou dezinfekci obuvi, aby se odtud nevracela zpět.
Přeji krásný a úspěšný den a mnoho úspěchů při léčbě - Jiří Paseka Žampionárna Doly.

Martina Jurčová - Lze prášek ze sušených žampiónů podávat malému dítěti?

8. 6. 2014 21:59

Dobrý den, mohu svému synovi podávat prášek ze sušených žampiónů proti alergii, když je mu teprve 11 měsíců?
Děkuji za odpověď,
Martina

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Lze prášek ze sušených žampiónů podávat malému dítěti?

8. 6. 2014 22:52

Dobrý den,
podávání žampionového prášku je odzkoušeno a doporučeno od 1 roku a 11 měsíců už není takový rozdíl. Doporučuji začít pozvolna od menšího množství, z kvalitních a hlavně dobře usušených žampionů při nízké teplotě, aby si zachovali maximum účinných látek, který naleznete v našem eshopu.
Přeji krásný a úspěšný den a hodně zdraví - Jiří Paseka Žampionárna Doly.

Mirek - Nedaří se

14. 5. 2014 19:05

Nedaří se mi vypěstovat hlívu ústřičnou. Pět let po sobě kupuju pytel, kde postupuju podle návodu a vždycky mi vyrostou max. 4-5 hlív. Žádné druhé nebo někdo i třetí vlny sklizně. Přestávám tomuto věřit. Mám dojem že kupuju drahou přepařenou slámu.Takže na tyto pytle s "hlívou" nevěřím !! Letos mi došli naočkované kolíky, které po navrtání, zasunu do špalku. Jak ani toto nezabere, končím. Čímdál víc mě to přesvědčuje,že jsem naletěl podvodníkům.

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Nedaří se

14. 5. 2014 20:36

Dobrý den,
nepsal bych hned o podvodnících jen proto, že se Vám pěstování nedaří. Za 14 let pěstování jsem už viděl mnoho takových, kteří si mysleli jaké mají úžasné podmínky pro pěstování a přitom jim ne a ne vyrůst. Substrát, který u mne reklamovali do týdne nasadil a plodil.
Nedoporučuji příliš kupovat substrát někde v supermarketu, protože nevíte v jak je starý a v jakých podmínkách byl uskladněn. Podobné zkušenosti platí i pro kolíčkovou sadbu. Musíte si také uvědomit, že pěstování na dřevě je trochu odlišné od pěstování na slámě. Prorůstání dřeva trvá půl roku až rok a protože se pěstuje většinou venku, plodí většinou na jaře a na podzim. Neočekávejte také, že Vám porostou kila hlívy jako někde na pěstírně.
Berte to tak, že máte zase jiné dovednosti, které jiní nemají a proto s klidným svědomím přenechte tu práci odborníkům. I já se mám po těch letech pořád co učit.
Přeji všem krásný a úspěšný den - Jiří Paseka Žampionárna Doly.

prosím tuto stránku přenechte spíše diskuzi o léčivých účincích.

Truhlar Tr. - Hliva Ustricna

4. 5. 2014 2:53

Vazeni, jelikoz mam srdecni potize, zacal jsem se zajimat o hlivu,
pridavam ji do jidla kde to jde, ale mam otazku, kdyz prinesu hlivu ze supermarket a vypada zrovna ce3rstve utrzena, mam chut ji jist syrovou,
mlade kloboucky se k tomu primo nabizeji. Myslite, ze me syrova muze nejak uskodit, musi byt urcite tepelne zpracovat?
Dekuji za odpoved.

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Hliva Ustricna

4. 5. 2014 13:14

Dobrý den,
hlívu je možné jíst i za syrova a dokonce bych to všem i doporučoval, protože tepelnou úpravou se převážná část účinných látek zničí. Je k tomu však zapotřebí použít hlívu opravdu čerstvou o čemž bych v supermarketu velice pochyboval, protože se z 80-90 % jedná o polský dovoz a než k nám dorazi už zdaleka čerstvé nejsou.
Na začátku může u některých jedinců vzniknout detoxikační reakce (průjem).
Pokud chcete na maximum využít léčivé účinky hlívy doporučuji prášek z hlívy, který naleznete v našem eshopu v bezkonkurenční kvalitě a ceně.
Přeji všem krásný a úspěšný den a hodně zdraví s hlívou - Jiří Paseka

PS.: Kdyby lidé věděli jak je hlíva zdravá, přestali by chodit k lékařům a do lékáren a kupovali by hlívu nebo hlívový prášek.