Jdi na obsah Jdi na menu

DISKUZE - Vaše zkušenosti s houbami o prospěšnosti na Vaše zdraví

 

Zde je pro Vás nově otevřena stránka kde můžete psát a diskutovat s ostatními na téma "Léčivé houby".

Podělte se s ostatními o své názory a zkušenosti. Pro mnohé budou velkým přínosem a můžete tak pomoci ostatním v nepříjemných životních situacích, povzbudit a dodat jim nový elán do života.

Upozornění: Veškeré nevhodné příspěvky  (vulgární vyrazy, zcela mimo téma atd.) mohou být smazány a pisatel může být dočasně nebo trvale zablokován.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Svatková - Hlíva ústřičná a děti

29. 4. 2013 13:34

Dobrý den, chci se zeptat od kolika smí děti jíst sušenou hlívu ústřičnou? Četla jsem, že pomáhá na atopický ekzém, tak bych jí chtěla zkusit pro syna, jsou mu dva roky.
Děkuji za odpověď

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná a děti

29. 4. 2013 14:04

Sušený hlívový prášek mohou děti od 1 roku.
Důležité (především na atopický ekzém) je, aby byla sušená při teplotě do 40°C. Zda na něj zabírá by se mělo ukázat do 14 dnů.
Takový prášek je možné získat u nás. Jinak nevím, že by někde udávali takový způsob sušení sušení.

Miroslav, www.zdravehuby.sk - Re: Re: Hlíva ústřičná a děti

10. 9. 2013 22:15

Na ekzémy, atopické ekzémy, rôzne vyrážky, akné, rôzne kožné poruchy, ale aj proti vráskam atď je možné použiť jedinečný denný hydratačný krém vyrobený z hlivy ustricovitej a konopného oleja mojou špeciálnou receptúrou. Účinky sú odskúšané a veľmi rýchle.
Na menšie kožné problémy zaberá aj mydlo s hlivou a konopným olejom vyrobené taktiež podľa mojej receptúry v mydlárni. Mydlo je vhodné používať aj pred použitím krému na prípravu pokožky. Výborne zaberá proti lupinám. www.zdravehuby.sk

straka miroslav - ucinky hlivy a jinych hub zkousim na sobe a me rodine uz ctyri roky.

8. 9. 2013 9:23

na podzim zacnu uzivat 4 gr.prasku a celou zimu neonemocnim.vylecil jsem si problemy s krcni pateri 4 gr. prasku a asi 7 kulicek rakytniku denne.prestanou vas bolet nohy a klouby ztrati se bradavice.hlivu si ockuji na parezy v lese. ted mam nachystane spalky s lesklokorkou. sadby si mnozim sam. jinak mam vyzkousene zampiony na alergie, jidasovo ucho,cagu,klanolistku aj. rozhodne to funguje. prasek si delam sam a susim ho jak pan paseka do 40 stupnu.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: ucinky hlivy a jinych hub zkousim na sobe a me rodine uz ctyri roky.

9. 9. 2013 0:45

Děkuji za Váš příspěvek.

Petra - Hlíva ústřičná

26. 8. 2013 21:40

Hezký den,
dočetla jsem se, že hlíva může působit i antitromboticky. Měla jsem 2x hlubokou žilní trombozu, ale léky již neužívám. Ale užívám právě hlívu a hořčík. Byla jsem na kontrole a lékařka se ptala co užívám za léky, že mám tak naředěnou krev. Je opravdu možné že by to mohlo způsobit užívání koncentrátu z hlívy? (užívám ho asi 3 měsíce). Moc děkuji za radu.

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná

27. 8. 2013 0:36

Dobrý den,
ano hlíva působí preventivně proti tvorbě krevních sraženin.
Některé účinky má společné s hořčíkem a mohou se tak vzájemně doplňovat. Především při regulaci vysokého tlaku, snižování cholesterolu a cukrovky a působí tak i preventivně proti ucpávání cév, infarktu a mozkové mrtvici. Z našich výrobků bych Vám doporučil prášek z hlívy šetrně sušený při teplotě do 40°C, kde je zachováno maximum účinných látek jako v čerstvé. Jistě by se mohl ucházet i o značku BIO, která by však zbytečně zvyšovala cenu, která je tak pro zákazníka velice výhodná a dostupná.

Veronika - žampiony

8. 5. 2013 13:08

Dobrý den, zajímalo by mě jak dlouho trvá přibližná doba do první vlny sklizně. Děkuji za rychlou odpověď

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: žampiony

8. 5. 2013 22:48

Doba o výroby substrátu respektive od jeho zakoupení je 1 - 1,5 měsíce.
Záleží to na teplotě a včasnosti prováděné práce (pokrývání)

PS: Dotazy tohoto typu prosím pište na stránce o pěstování. Tuto stránku využijte ke sdílení zkušeností s léčivými účinky.

janabrychova - Re: žampiony

8. 8. 2013 7:53

Záleží na teplotě a vlhkosti.První vlna sklizně se dostaví cca za 2-3 týdny.

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Re: žampiony

26. 8. 2013 23:43

Doba do první sklizně žampionů je závislá především na stavu substrátu při jeho zakoupení. Pokud v obchodě zakoupíte substrát prorostlý (minimálně 14 dnů starý) můžete sklízet po 2-3 týdnech. Pokud kupujete jako já substrát naprosto čerstvý, čerstvě osetý sadbou, je doba do 1. sklizně 1-1,5 měsíce. Nedoporučuji však dobu příliš prodlužovat (klesají výnosy).

Heřmanová Hana - Hlíva ústřičná v prášku

1. 5. 2013 11:23

Mám zájem o hlívu ústřičnou v prášku, mám rakovinu a jsem po operaci dělohy, vaječníků, uzlin od 9.5.2013 budu chodit na ozářky asi 5 týdnů.
Chtěla bych vědět jestli je pro mě hlíva vhodná a jak to mám užívat kolik si jí mám pořídit a kolik mi to bude asi stát.
Děkuji za brzkou odpověď

Jiří Paseka - Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná v prášku

2. 5. 2013 20:49

Po důkladném prostudování několika zdrojů z vědeckých výzkumů je doporučená denní dávka k léčbě rakoviny 100 g čerstvé (tepelně neupravené) hlívy nebo 5 - 10 g šetrně usušeného prášku (při teplotě do 40°C, který nabízíme jako jediní v ČR). Pokud je hlíva vařená 1 hodinu při teplotě 60°C je pochopitelné, že množství musí být až pětinásobné (více na http://karolinaloskotova.blog.cz/1001/jak-vylecit-rakovinu-podrobny-navod-zadne-prasky ). Dávka na 5 týdnů je 300 g hlívového prášku v hodnotě 540 Kč.

jana 1.7.2013 - Re: Hlíva ústřičná v prášku

1. 7. 2013 17:26

kde a za kolik mužu koupit hlivu ustřičnu v prašku? Děkuji

Foglik - Prášek hlívy

16. 3. 2013 19:21

Chci jen pár slov o prášku hlívy ústřičné,nikdy sem nedal na reklamy ty babské nakecičky a ani doktory nevyhledávám,a je to asi tak rok sem byl náhodně na vyšetření,kde mi byl změřen tlak a ejhle byl moooc vysoký,ale nějak sem nato nedbal až po čase sem začel být trochu malátnej a tak sem si změřil tlak doma a byl 191na180 a to už je skoro KO :-) a tak mě poradila známá právě tento prášek z hlívy a jelikož se známe zde s majitelem žampionárny a tak jsem se pustil do požívání prášku hlívy,jako přísadu do stravy a mohu jen říci,že cca po 2 měsících mám tlak mezi 130-140 na 85-94 a jsem velice spokojene,bez jediného prášku od lékaře jen a pouze s hlívou ústřičnou a proto ji vám všem jen doporučuji!!!ve všech podobách chutná a léčí!!! děkuji