Jdi na obsah Jdi na menu

DISKUZE - Vaše zkušenosti s houbami o prospěšnosti na Vaše zdraví

 

Zde je pro Vás nově otevřena stránka kde můžete psát a diskutovat s ostatními na téma "Léčivé houby".

Podělte se s ostatními o své názory a zkušenosti. Pro mnohé budou velkým přínosem a můžete tak pomoci ostatním v nepříjemných životních situacích, povzbudit a dodat jim nový elán do života.

Upozornění: Veškeré nevhodné příspěvky  (vulgární vyrazy, zcela mimo téma atd.) mohou být smazány a pisatel může být dočasně nebo trvale zablokován.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Helena - Účinky

29. 4. 2016 18:50

Nejen moje zkušenost: hlíva je velmi dobrá, ale také velmi projímavá!

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Účinky

29. 4. 2016 19:20

Dobrý den,
projimavost je způsobena detoxikačními účinky.
Dusíkatý skelet na sebe váže toxické látky především z trávícího traktu, které se tak koncentrují a tělo se je snaží reflexně vypudit co nejrychleji z těla ven.
Je to známka toho, že Váš organismus je těmito toxiny (různá éčka, léky atd.) zanesen a potřebuje vyčistit.
Doporučuji konzumaci hlívy po menších dávkách, aby příliš nedehydrovala tělo. Za chvíli tyto obtíže vymizí.

Juro - prášek Hlívy ústřičné

7. 4. 2016 20:25

Dobrý den, již několik týdnů trpím brněním v horních i dolních končetinách,zároveň i pocitem pálení kůže. Lékaři i na neurologii po všech možných vyšetřeních nevědí co mi vlastně je.Myslíte, že by mi Hlíva ústřičná mohla pomoci? Jsem jinak úplně zdráv (podle všech vyšetření)a nevím jestli to nedělají nervy v končetinách, nebo krevní oběh. To jsou ale jen mé spkulace. Jinak se cítím stále velmi unavený.Léky už žádné neberu, protože mi stejně nepomohly. Moc Vám děkuji za Váš názor, případně za zkušenost. S pozdravem Juro

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: prášek Hlívy ústřičné

8. 4. 2016 21:42

Dobrý den,
na úvod upozorňuji, že nejsem lékař a informace které uvádím jsou čerpány z knih, internetu a 16-ti leté praxe v oboru pěstovaných jedlých a léčivých hub.
Mnohé léčivé účinky hub jsou vědecky dosud neprobádané, ale v praxi mne skoro denně udivují svojí účinností, že se až divím, že se zdravotnictví a farmaceutický průmysl doposud nevydal tímto směrem.
Nebyl by to však pro ně takový byznys, protože by lidé byli mnohem zdravější a zdravotní zařízení by mnohem méně vyhledávali.
Přejděme ale k vašemu problému.
Ještě než jsem dočetl celý Váš příspěvek napadl mne také špatný krevní oběh (nedostatečné prokrvování končetin) asi jako když si přeležíte nohu či ruku. Pokud, jak píšete lékaři žádnou příčinu nenašli, což se divím, protože oni si vždy na Vás nějakou nemoc najdou, je to něco co nelze přímo vědecky dokázat.
Na tomto místě může mít hlívový prášek široké pole působnosti. Především detoxikuje organismus od vnitřních nánosů toxických látek a uvolní cestu živinám a kyslíku až do té nejposlednější buňky v těle. Posiluje krevní oběh, upravuje tlak, vyplavuje cholesterol a pomáhá při lepší regeneraci organismu. Harmonizuje celkově procesy v těle a působí i tam kde by jste to ani nečekali a rozhodně by stálo zato jej vyzkoušet. Rozhodně tím nic nezkazíte. Nemá žádné negativní vedlejší účinky.
Všem, kteří se rozhodnou vyzkoušet přeji hodně zdraví a vitality do dalších let.

Marko Repa - Crohnová choroba

5. 3. 2016 21:06

Dobrý den, chcem sa opýtat či máte skusenosti jako sa hliva osvedčila pri crohnovej chorobe? Priatelka "má" crohnovu chorobu a myslím si,že by jej hliva mohla pomoct.
Dakujem Vám za odpoved

David - Re: Crohnová choroba

7. 3. 2016 21:04

Ahoj Marko,
Chronova choroba je porucha autoimun. systemu. Takze se telo brani proti sobe. proc a cim? Jednoduche. Tato nemoc je nemoc v hlavě. At zacne hlavne slecna vnitrni klid a hramonii tela, vnejsiho prostredi a duse.. Az vsechny tri atributy bude mit v poradku, tak ji to prejde. Samozrejme chlorela, hlíva a další prdukty moc pomáhaji. Ale hlavní pomoc neprijde z venčí a ani od doktorů. Pomoc musí přijít zevnitr. Žádná tableta nepomuže. Pomohou treba proti zanetu ve střeve.. Ale nevyléčí chronovu chorobu. Ta je tvorena nervovým systémem. takže pokud slecna trpí často nervy, tak to jen nemoc podporuje.

Petr - pozivani hlivy

2. 3. 2016 17:44

Dobry den,

všude čtu o blahodárném působení hlívy a musím opravdu říci, že mi moc pomohla.. Loni jsem byl stále nachlazen a měl neustále chřipku atd.. Od doby kdy si ji dopřávám jsem letošní zimu ustál bez sebemenšiho pokašlávání. Miluji však hlívu pouze v sirovém stavu. Jsem schopen spořádat i několik kousku současně. Chci se však zeptat. Všude čtu, že jen v omezené míře je dobrá syrová. Kolik je však doporučená denní dávka? syrové houby? jen opláchnuté. Díky moc

Markéta - Hlíva ústřičná

25. 2. 2016 9:55

Dobrý den,prosim kolik deka hlívy se má denně sníst převařené? Děkuji

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Hlíva ústřičná

25. 2. 2016 19:10

Dobrý den,
podle léčitele Váni stáčí na potlačení rakoviny 100 g syrové hlívy denně. Pokud je hlíva kvalitně usušená při nízké teplotě jako ta naše stačí ř - 10 g hl. prášku. Což je množství po usušení 100 g syrové. Pokud je hlíva vařená po dobu 1 hodiny ve vodní lázni do 60°C, je třeba jí sníst alespoň 500 g. Pokud je vařená klasickým způsobem, tak se podle délky vaření většina účinných látek zničí.

Edita Junová - houba shiitake

20. 12. 2015 14:11

Vážený pane Paseka,jaká je doporučená denní dávka shiitake v prášku?
Děkuji za inf.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: houba shiitake

27. 12. 2015 13:51

Bylinkář Váňa doporučuje denní dávku 6 - 16 g prášku.
Používá se na posílení imunity, snížení cholesterolu a cukrovky. Dále pak na žaludeční potíže, dnu, zácpu, různé alergie, krátkozrakost, hemeroidy, hnisavé záněty, potenci, cirhóze, žloutence B, revmatismus a migréně atd. atd.

Štefanová - Alergie

24. 3. 2015 15:26

Dobrý den, syn je silný alergik a v lékárně mi dopopručili hlívu ústřičnou, tak jsem mu ji zakoupila v podobě kapslí od firmy terezia .Chtěla jsem se zeptat na váš názor jestli jsme udělali dobře .Až toto využívá zakoupím hlívu v prášku od vás ale mám otázku, synovi je jedenáct let a říkáte že se prášek míchá do stravy, ale pokud syn snídá pečivo, tak mu můžu podat prášek z hlívy i na lžičce a něčím zapít? Před jídlem na lačný žaludek? Děkuji za odpověď, Štefanová.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Alergie

24. 3. 2015 17:33

Dobrý den,
na alergie, ekzémy a astma je možná lepší spíš žampionový prášek.
Hlívový je dobrý více na imunitu, tlak, cholesterol, cukrovku, klouby, nádorová onemocnění a další.
Prášek můžete podávat samostatně i na lačno nebo i jako součást jídla. Manželka dětem prášek přidává do rozkrojeného rohlíku s máslem nebo na chleba, do polévky, omáčky salátu atd.
Důležité je, aby již prášek neprocházel tepelnou úpravou.
Kapsle bývají příliš drahé a obsahují málo prášku cca 250 mg/kapsli). Léčitel Váňa doporučuje ve své knize denní dávku hl. prášku 4 - 10 g což by odpovídalo cca množství 16 - 40 kapslí/den a to by se docela prodražilo.
V lékárně jim nejde o to, aby jste se uzdravili, ale aby jste tam nechávali co nejčastěji co nejvíce peněz. Zdravotnictví je dnes již hlavně o byznysu a vidina Vašeho zdraví pouze jeho nástrojem ke zbohatnutí.

Jiří - Re: Re: Alergie

27. 12. 2015 11:26

Poslední odstavec zvýraznit a vtloukat dětem do hlavy už od útlého věku :).
Velice moudrý poznatek:)

zlatka - houba schi take

7. 12. 2015 19:02

dobry den mam dotaz,muže se houba schi take pouzivat syrova do salatu?
dekuji.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: houba schi take

13. 12. 2015 14:11

Ano, žampiony, hlívu i schi také je možné konzumovat za syrova, nejlépe právě do salátů. Využijí se tak na maximum účinné látky v nich obsažené.
Ne každému však jeho předsudky dovolí je takto konzumovat, těm bych doporučil náš prášek ze sušených hub.
Přeji všem hodně zdraví.

Zuzana - přebuzená imunita

20. 10. 2015 14:06

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby hlíva ústřičná příliš nabudila imunitu až negativním způsobem. Užívám ji poměrně dlouhodobě a nemůžu si ji vynachválit, jsem stále zdravá, ale nedávno byl u mě zjištěn antifosfolipidový syndrom, tedy moje tělo vytváří nežádoucí autoprotilátky. Děkuji za odpověď.

zdeněk - imunita

8. 10. 2015 19:22

davali jsme vnukovi každý den do polévky.Za loňský rok neměl žádnou zameškanou hodinu.

Kamila - Trvanlivost

27. 7. 2015 12:40

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je třeba hlívu ihned po tepelné úpravě spotřebovat nebo ji lze používat třeba i několik dní.
Děkuji moc, Kamila

Pavel - substrát pro hlívu

8. 5. 2015 17:43

Můžu dát místro slámy dřevěné hobliny.
Můžete poradit.Dík.Pavel