Jdi na obsah Jdi na menu

Hlíva ústřičná - recepty

Poznámka: Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití. Jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů. Třeně bývají tužší a proto je vhodné je nasušit a rozemlít (rozdrtit) na houbový prášek, který se přidává jako koření s léčebnými účinky. Další z možností jak třeně využít je přidávat k masu - viz hovězí na houbách. Vaření hlívy doporučujeme bez soli, je tak cca za 30 min. uvařená.Obrazek

 

Pokud chcete využít maximálně léčivé účinky hlívy doporučuji náš prášek ze sušené hlívy, sušené kondenzačním způsobem při teplotě do 40 °C. Přidáním do jídla až po uvaření si zachová maximum účinných látek.

 

   Nezapomeňte navštívit náš eshop a vybrat si z naší jedinečné nabídky. Nyní si zde můžete objednat naši novou knihu originálních receptů. Skvělý dárek k vánocům.

 

Usnadněte ostatním výběr a hlasujte pro ten nejlepší recept >

 

1.Hlíva jako řízek

 

2.Koláč z hlívy

 

3.Léčivá bábovka s hlívou

 

4.Dršťková polévka z hlívy

 

5.Vepřové plátky na hlívě

 

6.Hlíva na jehle

 

7.Hlívový salát

 

8.Hlíva s kuřecími nudličkami

 

9.Marinovaná hlíva v česnekovém oleji

 

10.Sýrové topinky s hlívou

 

11.Hlívové kuličky s nivou

 

12.Hlívové lupínky

 

13.Hlívový koktejl

 

14. Grilovaná hlíva ústřičná

 

15. Kapr s omáčkou z hlívy ústřičné

 

16. Krůtí prsíčka na hlívě se zeleninou

 

17. Hlíva smažená jako vídeňský řízek

 

18. Hlíva ústřičná jako chuťovka

 

19. Hlíva ústřičná po italsku

 

20. Hlíva na divoko

 

21. Hlíva na víně

 

22. Hlíva jako salát

 

23. Hlíva na jehle 2

 

24. Hlíva ústřičná na česneku podle Kruse

 

25. Hlíva v těstíčku

 

26. Hlíva dušená na másle

 

27. Celozrnné těstoviny s hlívou  

 

28. Hlívová majonéza se šunkou

 

29. Hlíva se žampiony po čínsku

 

30. Hlívová kulajda

 

31. Dršťková polévka z hlívy 2

 

32. Dušené hovězí na hlívách

 

33. Hlívové rizoto

 

34. Hlívy na smetaně

 

35. Vepřové s hlívou na černém pivu

 

36. Hlíva na jehle 3

 

37. Hlíva na hořčici

 

38. Hlíva s rajčatovou omáčkou

 

39. Vídeňský řízek

 

40. Hlíva v alobalu se slaninou

 

41. Gulášová polévka z hlívy ústřičné

 

42. Hlíva s vajíčkem

 

43.Hlíva v paprice

 

44.Bábovka bleskovka s hlívou

 

 

Přejeme dobrou chuť ! 

 Nyní můžete psát a diskutovat s ostatními na téma léčivé houby zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Palko - Čína

5. 9. 2012 21:14

Dobrý den, přidal jsem dušenou hlívu k základu na čínu, a bylo to dobré.

Martina - Super recepty

20. 8. 2012 18:00

Děkuji za krátké, přehledné a jednoduché recepty!

Míla - hlíva

26. 5. 2012 22:55

Zajímavé recepty,vyzkouším je.

JRMILA NOVOTNÁ - MNAMKA

27. 1. 2012 19:01

CHTĚLA BYCH PODĚKOVAT ZA DOBRÉ RECEPTY ..DNES JSEM DĚLALA RIZOTO A MOHU DOPORUČIT MNAM

Romana - doba dušení

10. 5. 2011 11:40

Jak dlouho se asi musí hlíva podusit, aby byla měkká?

ivan - Re: doba dušení

13. 7. 2011 7:46

Hliva se dusí krátce, delším vařením je tužší, moje zkušenost je do deseti minut po předchozím krátkém podušení na cibulce.

mulzik - díky

8. 6. 2011 17:37

budu poprvé vařit z hlívy, tak mi držte palce:) zatím zkusím něco jednoduššího a musím Vás pochválit, z receptů si určitě každý vybere :)

Ivo Pavel - Hliva

15. 4. 2011 21:12

dobré recepty

ali - prvni pokus

19. 3. 2011 14:35

dnes budu mit v kuchyni prvni seznameni s hlivou ustricnou a doufam, ze nam nejaky vas recept dopomuze ke zdarnemu vykonu.Dekuji moc za vase napady,jen tak dal.

Jindřiška Singhová - Hlíva

27. 2. 2011 10:18

Děkuji moc za velmi zajímavé recepty. Zatím jsem hlívu používala jako "obyčejné" houby, ale Vaše nápady budu zkoušet. Dnes krůtí prsa!

Díky

Marcela - Začátečník

5. 11. 2010 11:44


Dobrý den,zkusila jsem si koupit poprvé Hlívu ústř.a protože jsem v žádné starší kuchařce neobjevila z ní recepty tak jsem si našla Vaše stránky a zkusila recept Hlíva v alobalu je to moc dobré.Jsem ráda,že 1 pokus byl díky Vám vynikající a už se těším na zkoušku dalších recp.Ale škoda,že nemáte víc se zeleninou.

Onderková - Začátečník

10. 10. 2010 14:23

Děkuji za nápady s hlívou teprve začínám